Kategorija proizvoda
Obratite nam se

Haohai Metal Meterials Co., Ltd.

Haohai Titanium Co, Ltd


Adresa:

Plant br.19, TusPark, Century Avenue,

Xianyang City, Shaanxi Pro., 712000, Kina


Tel:

+86 29 3358 2330

+86 29 3358 2349


Fax:

+86 29 3315 9049


E-mail:

Info@pvdtarget.com

Sales@pvdtarget.comDežurnoj servisnoj telefonskoj liniji
029 3358 2330

Vijesti

Dom > VijestiSadržaj

Poluprovodnik sa cilindrom visokog čistoće metala i visoke čistoće ciljanja metala?

Poluprovodnik sa metalom od metala za ultraljubičnu čistoću i cilindričnom razlikom metala u visokoj čistoći?

Ciljevi prskanja uglavnom se koriste u elektronskoj i informacionoj industriji, kao što su integrirani krugovi, skladištenje informacija, prikaz tečnog kristala, laserska memorija, elektronski upravljački uređaji itd. takođe se može primijeniti na polju staklene prevlake; može se primeniti i na materijale otporne na habanje, visokotemperaturnu koroziju, dekorativne materijale visokog kvaliteta i druge industrije.

Klasifikacija Prema obliku se može podijeliti na dugačku metu, kvadratna meta, okrugla meta, oblikovan cilj se može podijeliti prema sastavu metalnog meta, metala od legura, keramička meta prema aplikaciji se deli na različite poluprovodničke povezane keramičke ciljeve , snimanje srednje keramičke ciljne materije, metalne keramičke mete za metanje, superprevodne keramičke mete i gigantske magnetosorzentske keramičke mete klasifikuju se u mikroelektronske ciljeve, ciljeve magnetnog snimanja, metalne optičke diskove, ciljeve plemenitih metala, ciljeve otpornosti na tanku foliju, provodne folije Target, Surface Modification Cilj, cilj maske, cilj dekorativnog sloja, cilj elektrode, cilj cilja, druga meta

Kako prevazići iskorišćenost cilja ciljanog magnetona je nisko, depozicija filma nije ravnomerna

Rotirajuće mete se široko koriste u solarnim ćelijama, arhitektonskom staklu, automobilskom staklu, poluprovodnicima, televizorima sa ravnim ekranom i drugim industrijama.

Cilindrične rotirajuće mete imaju veliku jačinu magnitnog polja, efikasnost efikasnosti nanošenja i veliku brzinu nanošenja filma, što omogućava nanošenje ravnomernog filma na pločastom podlogu velike površine na obe strane cilja. Istovremeno kroz mehanizam rotacije radi poboljšanja korištenja meta. Ciljano hlađenje je adekvatnije, ciljna površina može izdržati moćnije sputteriranje. meta za prskanje metala Kombinovanjem sa srednjom frekvencijom dvostrukog ciljanja magnetronsko raspršivanje može značajno povećati efikasnost proizvodnje uz smanjenje troškova proizvodnje.

Magnetno raspršivanje ima mnoge prednosti, metalni cilindar, ali i nizak stepen taloženja i neravnomjerno iscrtavanje ciljne površine, stopa iskorišćenja cilja je niska i tako dalje. Kao što je ciljna upotreba cilja u cilju uglavnom je samo oko 20% do 30%, što rezultira njegovom efikasnošću raspršivanja je relativno nizak. Za neke kao što su zlato, srebro, platina i neki ciljevi legure visoke čistoće, kao što je pripremanje ITO filma, elektromagnetnog filma, superprovodnog filma, dielektričnog filma i drugih filmskih potreba od metala plemenitih metala, kako prevazići magnetronsko sputanje Ciljna meta upotreba je niska, film nije ujednačen, a drugi nedostaci depozicije su veoma važni.

Pravokutna ravna magnetronska sputtering ciljna ciljna neravnina jedva se uglavnom odražava u dva aspekta, s jedne strane je neravnomjerno jednjenje u smeru širine ciljne strane, s druge strane, tradicionalni dizajn pravougaonog cilindra za ciljanje istezanja ciljne ravnine Put je zatvoren oblik staze, na ciljnom kraju dijagonalne pozicije sklona abnormalnom fekaliziranju, ali i na kraju mete i direktne direktne veze Odjeljenja za ozbiljnu koroziju i srednjem dijelu plitkog pljuska, cilindru metala i jedkanju Ozbiljni dijelovi su uvek dijagonalno raspoređeni, pa se takav fenomen naziva i krajnji efekat ili dijagonalni efekat. Konačni efekat ciljanja cilja u velikoj mjeri smanjuje konzistentnost dubine kanala jezgra, a cilindrična rotirajuća meta može riješiti ove probleme dobro i stoga ima veću stopu iskorišćenja.